Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов свика за днес извънредно заседание на парламента.

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов свика за днес извънредно заседание на парламента.
Коментари Харесай

Депутатите заседават извънредно днес

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов свика за през днешния ден извънредно заседание на Народното събрание. То ще стартира от 11:00 ч. 

Парламентът ще разиска план на решение за изменение на Решение на Народното събрание (НС) за възлагане на Министерския съвет да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия. Вносител е Драгомир Стойнев от „ Българска социалистическа партия за България “.

Предстои и първото гласоподаване на промени в Закона за здравословни и безвредни условия на труд.

Депутатите ще обсъдят на първо четене и няколко законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията.

Парламентът ще гласоподава на второ четене измененията в закона за корпоративното подоходно облагане, с който се вкарват електронни ваучери за храна и отпадане на хартиените ваучери и цифровизация на процесите.

Министерството на финансите не поддържа законопроекта. Счита, че липсват фундаментални законови разпореждания, въз основата на които ще бъде въведена и приложена новата скица за ваучерите за храна.

Дневният ред включва още промени в Закона за българския жестов език, както и парламентарен надзор. Припомняме, че той не се състоя предишния петък заради дебатите по измененията в Изборния кодекс.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР